Close search

Ризото по узбекски

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Ризото по узбекски photo-credit Ризото по узбекски

Продукти

100 г съдържат:

  • 330 калории
  • 6 г мазнини
  • 23 г протеини
  • 26 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука.
  2. Загряваме малко олио в тиган и добавяме лука. Пържим до леко златист цвят.
  3. След като лука придобие златист цвят прибавяме нарязаното манго и след 2-3 минути добавяме и предварително сварения ориз и агнешко месо. 
  4. Пържим всичко около 3-4 минути, като внимателно разбъркваме от време на време.
  5. Добавяме шафрана и сол на вкус.
  6. Разбъркваме добре, оформяме в чиния и сервираме. 

* Ризото по узбекски може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK