Close search

Ризото "Примавера"

5.0
от общо 126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото "Примавера" photo-credit Вкусно ризото "Примавера" с бекон и аспержи.

Начин на приготвяне

1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме докато омекне, 4-6 минути. Запържваме леко и бекона. Добавяме ориза и чесъна и варим, докато чесънът пусне аромата си от 30 секунди до 1 минута. Добавяме бульона и оставяме да заври; покриваме, намаляме огъня да къкри и варим в продължение на 5 минути.

2. Сваляме капака и добавяме аспержите, чушката и царевицата и бейби спанака.  Сваляме капака и изчакваме течността да се абсорбира.

3. Добавяме и крема сиренето докато стане кремообразна смес и сиренето се разтопи изцяло. Оставяме го на слаб огън около 5 мин. Сервираме гарнирано с див лук, доматът, нарязан на кубчета и поръсваме с настъргания пармезан.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK