Ризото "Примавера"

Продукти

  • 100 г бейби спанак
  • 1 к.ч. царевица
  • 1 червена чушка
  • 1 аспержи
  • 2 ч.ч. зеленчуков бульон
  • див лук
  • 1 ч.ч. пармезан
  • 100 г крема сирене
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. кафяв ориз
  • 4 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 250 г пушен бекон

Време: 30
Ниво: лесно

Large rizoto primavera

Начин на приготвяне

1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме докато омекне, 4-6 минути. Запържваме леко и бекона. Добавяме ориза и чесъна и варим, докато чесънът пусне аромата си от 30 секунди до 1 минута. Добавяме бульона и оставяме да заври; покриваме, намаляме огъня да къкри и варим в продължение на 5 минути.

2. Сваляме капака и добавяме аспержите, чушката и царевицата и бейби спанака.  Сваляме капака и изчакваме течността да се абсорбира.

3. Добавяме и крема сиренето докато стане кремообразна смес и сиренето се разтопи изцяло. Оставяме го на слаб огън около 5 мин. Сервираме гарнирано с див лук, доматът, нарязан на кубчета и поръсваме с настъргания пармезан.