Close search

Ризото с червено цвекло

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с червено цвекло photo-credit Ризото с червено цвекло

Начин на приготвяне

1. В голям тиган запържваме счукания чесън в зехтина съвсем леко. Добавяме ориза и пържим докато се бланшира и стане стъклен. Добавяме виното.

2. Оставяме да ври на слаб огън и постепенно добавяме бульона, топла вода 500 мл.

3. Почистваме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го в малко масло и вода докато омекне. Прибавяме го към ориза. Добавяме подправките и разбъркваме добре. Оризът трябва да е ал денте.

4. Преди да сервираме добавяме счуканите орехи, листенца мента и нарязано на кубчета сирене.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK