Close search

Ризото с песто и босилек

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с песто и босилек photo-credit Ризото с песто и босилек

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
  2. В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
  3. Добавяме ориза и задушаваме за около пет минути.
  4. Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
  5. Овкусяваме със сол. 
  6. Изсипваме половината от горещия бульон. 
  7. Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 15-20 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
  8. Преди сервиране добавяме пестото и босилека, и поръсваме с нарязания пармезан.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK