Ризото със зеленчуци

Продукти

  • 10 г лук
  • 10 г тиквички
  • 20 г гъби
  • 10 г чушки
  • 10 г моркови
  • 60 г ориз “арборио”
  • 10 г спанак
  • 10 г домати
  • 20 г пармиджано
  • 20 г масло
  • 40 г зехтин
  • магданоз
  • див лук
  • сол
  • черен пипер
  • 30 мл бяло вино

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

2015 09 29 22 14 35 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Оризът се приготвя, като в средата се оставя леко твърд (ал денте).
  2.  Зеленчуците се почистват и нарязват на ситни кубчета. 
  3. Задушаваме ги в зехтин, добавя се свареният ориз, бульон, сол и пипер на вкус. 
  4. Отстраняваме от огъня, добавяме пармезана, маслото и свежите билки.