Close search

Розови понички с шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 95 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Розови понички с шоколад photo-credit Сочни понички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме сухите съставки.
  2. Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
  3. Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
  4. Покриваме купата с прозрачно фолио и охлаждаме за поне около час.
  5. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
  6. С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
  7. Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
  8. Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  9. През това време разтапяме шоколада на водна баня. Добавяме боята и сметаната, и бъркаме до хомогенна смес. Всяка поничка потапяме в шоколада. 
  10. По желание, поръсваме с шоколадови пръчици. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK