Салата от авокадо с гаспачо дресинг

Продукти

  • 1 авокадо
  • 600 г салати
    по избор (рукола, айсберг,бейби спанак и др.)
  • за дресинга:
  • 60 г червена чушка
    сладка
  • 60 г краставица
  • 120 г домат
    конкасе
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. оцет
    тъмен балсамов
  • 1 щипка захар
  • 40 мл. зехтин
    екстра вържин

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зеленчуците на малки кубчета, пасираме и прецеждаме през ситна цедка, като си помагаме и с лъжица, за да извадим максимално количество течност. Полученият сок разбъркваме с останалите продукти, до разтваряне на захарта.
  2. Накъсваме измитите и подсушени зелени салатки. Белим, изваждаме костилката и нарязваме по дължина авокадото.
  3. Овкусяваме зеления микс с 2/3 от дресинга, оформяме в чинии заедно с авокадото и поливаме отгоре с останалия дресинг.