Шашлик от свинска плешка (по кавказки)

Продукти

  • 50 г сол
  • 20 г червен пипер
  • 50 мл оцет
  • 3 глави лук
  • 1 кг свинска плешка

Време: 25 ч.
Ниво: професионално

Large shashlik ot svinska pleshka po kavkazki

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на парчета с големина, подходяща да се нанижат на шиш.
  2. Почистваме и нарязваме лука на кръгчета с много остър ножа, за да се запаси сока.
  3. Посоляваме месото. Добавяме пипера и лука. Разбъркваме добре и оставяме да престой така около 2 часа.
  4. След това добавяме оцета и разбъркваме. Оставяме да престой едно денонощие.
  5. Нанизваме на шиш и слагаме на жарта.
  6. По желание, сервираме с печени люти чушки.

Шашлик от свинска плешка може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.