Шишчета Якитори

Продукти

  • 1 кг свински бут
  • олио
  • 4 с.л. соев сос
  • 40 г водка
  • 3 зелени чушки
  • 2 глави кромид лук
  • 2 стръкчета розмарин

Време: 80
Ниво: лесно

Large shishcheta yakitori

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото на кубчета. Мариноваме го в соев сос, водка и олио. Оставяме в хладилника поне за 1 час.

2. Нарязваме чушките и лукът на едри парчета. Нанизваме месото на шишчетата като редуваме със зеленчуците.

3. Печем шишчетата на скара или оребрен тиган, като докато се пекат отгоре слагаме стръкчетата розмарин, за да си пуснат аромата.

4. Сервираме с гарнитура по желание.