Close search

Шоколадов брауниз с вишни

4.2
от общо 135 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Шоколадов брауниз с вишни photo-credit Страхотен шоколадов брауниз с вишни

Продукти

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме 100 гр. от шоколада и кравето масло. Добавяме прясното мляко и какаото. Разбъркваме добре.
  2. В купа, разбиваме с миксер изварата до гладка смес. Добавяме към нея двете яйца и захарта. Разбиваме добре. Към тази смес, при непрекъснато бъркане, добавяме шоколадовата смес. След това добавяме ванилията, брашното и бакпулвера. Накрая прибавяме и около 50 гр. от сушените вишни, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка, дъното на която е покрита с хартия за печене. (тавичката е с размери 28 см. на 18 см.)
  3. Печем в предварително загрята фурна. Когато проверяваме дали е изпечен брауниса, по дървената клечка трябва да има "трохички". 
  4. За ганаша: загряваме сметаната, но внимаваме да не заври. Прибавяме останалите 100 гр. от натуралния шоколад, начупен и кравето масло. Бъркаме докато сместа стане еднородна и леко се сгъсти.
  5. Заливаме студения браунис с охладения ганаш, и пожелание поръсваме със около 50 гр. сушени вишни. 
  6. Режем на малки пастички. 
  7. Ако искаме да стане по "шоколадов" брауниз, правим двойна доза от ганаша. Тогава, докато е леко топъл, заливаме брауниза с половината ганаш. Когато изстине (но преди да се втвърди) изсипваме останалия ганаш и заглаждаме. По желание поръсваме отгоре с консервирани вишни.
  8.  (Може първо да нарежем на пастички и тогава да залеем с ганаша).
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK