Close search

Шоколадов хляб

5.0
от общо 129 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Шоколадов хляб photo-credit Пухкав шоколадов хляб

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбъркваме брашното с какаото. 
  2. Добавяме маята, смесена със захарта и солта. Разбъркваме добре и добавяме 300 мл. топла вода и олиото. Месим до гладко тесто. 
  3. Поставяме тестото в намаслена купа, покриваме го с кърпа и го оставяме на топло за около час.
  4. След като тестото удвои обема си, го месим отново за около 3 минути. 
  5. Намазваме формата за хляб и я поръсваме с брашно, или слагаме хартия за печене "Fino". 
  6. Поставяме тестото във формата и го оставяме на топло за около 30 минути. 
  7. Печем в загрята на 200 градуса фурна, до готовност - около 45 минути. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK