Close search

Шоколадов кекс с карамелена глазура

5.0
от общо 126 глас
Време: 75 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Шоколадов кекс с карамелена глазура photo-credit Шоколадов кекс с карамелена глазура

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото разтапяме заедно на водна баня и оставяме да се охлади.
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 
  6. Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност - около 45 минути). 
  7. След като извадим кекса от фурната, изчакваме да поизстине, обръщаме го и го заливаме с карамела.  
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK