Шоколадов мус с мед и авокадо

Продукти

  • заквасена сметана
    и малини за гарниране , по желание
  • 1 щипка сол
  • 20 г какао
  • 60 мл кокосово мляко
  • 2 с.л. мед
  • 80 г черен шоколад
    (85% какао)
  • 3 бр. авокадо
    , добре узряло

Начин на приготвяне

  1. Авокадото се разрязва на две по дължина. Костилката се отстранява, а месестата част се слага в блендер. 
  2. Прибавят се кокосовото мляко, медът, какаото, солта и разтопения на водна баня шоколад. Смила се докато се получи фина еднородна смес. 
  3. Шоколадовият мус се разлива в чашки, след това се охлажда за 30 минути.
  4. Преди поднасяне по желание се гарнира с малко заквасена сметана и малини.