Close search

Шоколадов щрудел с круши

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Шоколадов щрудел с круши photo-credit Шоколадов щрудел с круши

Начин на приготвяне

1. Разтапяме малко масло, добавяме почистените и нарязани круши и 1 с.л. захар. Готвим около 5 мин. и оставяме да се охладят. Добавяме есенцията ром, натрошените бисквити, канелата, какаото, джинджифила, марципан и 2 с.л. захар. Разбъркваме добре.

2. Взимаме голяма плоска тава. Разстиламе един лист от фините кори. Поръсваме със захар и малко разтопено масло, като редуваме така всичките кори. Изсипваме сместта по дължина в единия край и навиваме на руло. Покриваме рулото с домакинско прозрачно фолио и го слагаме във фризера да стегне за около 15 мин.

3. Загряваме фурната на 180 градуса и поставяме рулото в нагорещената тава, като преди това го намазваме с разтопено масло и поръсваме със захар. Печем около 40 мин. и поръсваме с пудра захар преди да сервираме.

По желание можем да приготвим тесто за щрудела, вместо фини кори от 500 гр брашно, 10 гр сол, 50 мл олио, 1 яйце и 200 мл хладка вода.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK