Close search

Шоколадов сладкиш с ликьор, малини и пудра захар

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадов сладкиш с ликьор, малини и пудра захар photo-credit Шоколадов сладкиш с ликьор, малини и пудра захар

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме на тих огън маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
  2. Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
  3. През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и ликьора, и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят. 
  4. Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса. 
  5. След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и го поръсваме с пудрата захар и гарнираме с малините. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK