Close search

Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Шоколадов сладкиш с лимон и зехтин photo-credit Шоколадов сладкиш със зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад разтапяме на водна баня и оставяме да се охлади. 
  2. Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
  3. Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
  4. Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. Добавяме лимоновия сок и разбъркваме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая добавяме зехтина и шоколада.
  5. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. 
  6. Изпичаме сладкиша в предварително загрята на 170-180 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK