Шоколадов сладкиш с масло и пудра захар

Продукти

  • 1,2 ч.ч. брашно
  • 1 пак. бакпулвер
  • щипка
    сол
  • 2 пак. ванилия
  • 200 г пудра захар
  • 4 яйца
  • 200 г шоколад
  • 200 г масло

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме на тих огън маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
  2. Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
  3. През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят. 
  4. Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса. 
  5. След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и по желание го гарнираме с пресни плодове.