Шоколадов сладкиш със зехтин

Продукти

  • 1 пак. ванилия
  • 200 г захар
  • 4 яйца
  • 200 г шоколад
  • 20 мл зехтин
  • 120 г масло
  • щипка сол
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. пудра захар

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large shokoladov sladkish sas zehtin

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме на тих огън маслото със зехтина и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад. 
  2. Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
  3. През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят. 
  4. Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса. 
  5. След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и го поръсваме с пудрата захар.