Шоколадова торта с ром

Продукти

  • 1 ванилия
  • 3 ч.л. ром
  • 180 г брашно
  • 5 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 60 г масло
    разтопено
  • 420 г черен шоколад
  • 1 пак. бакпулвер
  • 50 г какао

Начин на приготвяне

  1. В купа разбъркваме брашното, какаото, бакпулвера и ванилията. 
  2. Към тях се прибавяме разбитите яйца, захар и масло.
  3. Получената смес изсипваме в тава и печем в умерено нагрята фурна (180-200 градуса), около 40 минути.
  4. В тенджерка на водна баня разтапяме черния шоколад. Добавяме рома.
  5. Докато блата е още топъл (топъл, но не горещ) го намазваме обилно с шоколада.

Съвет: 

По желание, може да сиропираме блата със захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.