Close search

Шоколадови бонбони с бисквитки

5.0
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 15

Шоколадови бонбони с бисквитки photo-credit Домашни шоколадови бонбони с орехи и бисквитки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В кухненски робот смиламе бисквитите и към тях прибавяме смлените орехи, захарта, настърганият на едро ренде шоколад, разтопеното масло и ванилията.
  2. На ръка размесваме добре сместа, докато се хомогенизира и заприлича на тесто. При нужда, може да добавим малко топла вода. Навлажняваме ръце, оформяме малки бонбони и ги слагаме да се стегнат за около 1 час в хладилника.
  3. За глазурата: На водна баня разтапяме шоколада и маслото. Всеки бонбон потапяме в нея и оставяме върху решетка или поднос, да се втвърди.
  4. Овалваме в шоколадови стърготини, докато глазурата не е докрай втвърдена.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK