Close search

Шоколадови трюфели на Шеф Петър Цветански

5.0
от общо 126 глас
Време: 20
Ниво: лесно
Порции: 1

Шоколадови трюфели на Шеф Петър Цветански photo-credit Вкусни шоколадови трюфели

Начин на приготвяне

1. Шоколадът се натрошава в метална купа. Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври, след което веднага се изсипва върху шоколада. Сместа се разбърква добре и се оставя в хладилник за няколко часа да се охлади.

2. С помощта на лъжички се отделят парченца от шоколадовата смес и с напудрени ръце с пудра захар се оформят топчета, който се овалват в какаото.

3. По желание могат да се овалят и в натрошени ядки, кокосово брашно или да се добави ликьор в шоколада или захаросани корички на портокал и лимон за допълнителен аромат.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK