Шоколадови трюфели с канела

Продукти

  • 5 г канела
  • 75 г какао на прах
  • 40 г масло
  • 150 мл сладкарска сметана , течна
  • 250 г шоколад

Време: 90 мин.
Ниво: трудно

Large 2015 06 10 15 33 13 0300 0 1 2 3 4

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато бъркаме. 
  2. След това прибавяме сметаната и продължаваме да разбъркваме до получаването на хомогенна смес (без въздушни балончета). 
  3. Така приготвената смес сваляме от котлона и оставяме добре да изстине, след което отново я разтопяваме добре на водна баня. Прибавяме маслото при постоянно разбъркване, до получаването на еднородна смес. 
  4. След това изсипваме сместа за трюфелите в купа, която покриваме с найлоново фолио, и я оставяме на студено за около час, докато ганашът се втвърди. 
  5. След като ганашът се втвърди добре, с помощта на малка лъжичка, оформяме топченца и ги овалваме в какаото, което предварително сме смесили с канелата.