Close search

Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини

5.0
от общо 126 глас
Време: 2 ч. и 20 мин.
Ниво: трудно
Порции: 4

Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини photo-credit Шоколадови целувки с крем от маскарпоне и малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбийте белтъците на сняг, докато образуват връхчета. 
  2. Постепенно започнете да добавяте захарта, като продължавате да биете. Щом белтъчният сняг се сгъсти добре, добавете разтопения и леко охладен шоколад. 
  3. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да не спадне обемът на сместа. 
  4. Оформете целувки върху леко намазнена хартия за печене с шприц или малка лъжичка и ги изпечете (изсушете) на много слаба фурна. 
  5. За крема: в купа смесете и разбъркатие добре (до хомогенна смес) маскарпонето с пудрата захар. 
  6. От полученият крем се поставете  върху всяка целуква. Гарнирайте с малините и сервирайте.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK