Close search

Шоколадово суфле с плодове

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Шоколадово суфле с плодове photo-credit Шоколадово суфле с плодове

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намазняваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Добавяме от плодовете (отгоре) във всяка от формичките. (Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно). 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. Сервираме веднага.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност