Скариди с ананас и кашу

Продукти

  • 5 г див лук
  • сол
    на вкус
  • 20 г печено кашу
  • 10 мл. ром
  • 20 г масло
  • 50 мл. кокосово мляко
  • 0,5 ананас
  • 3 бр. скариди
    (размер 8-12 бр./в кг.)

Начин на приготвяне

  1. Почистете ананаса от сърцевината и с малко ножче отделете ядивата част от кората; запазете я за сервиране. 
  2. Обелете скаридите.
  3. Загрейте маслото в тиган и сложете едновременно обелените скариди, ананаса и кашуто. 
  4. Запържете до златисто и осолете по свой вкус. 
  5. Сипете рома и го запалете, за да фламбирате ястието. 
  6. Налейте кокосовото мляко и го задръжте на котлона докато се сгъсти. 
  7. Поръсете със ситно нарязан див лук и подредете ястието по атрактивен начин в останалата във формата на купичка кора от ананас.