Сладък салам

Продукти

  • 3 с.л. какао
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 30 г пудра захар
  • 1 жълтък
  • 125 г масло
  • 2 пак. обикновени бисквити

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите на едри парчета. 
  2. Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Заливаме ги с прясното мляко, добавяме жълтъка и какаото. 
  3. Омесваме добре всичко и го правим на руло. 
  4. Взимаме парче алуминиево фолио и го намачкваме с ръце. (Гънките върху листа придават на сладкия салам съвсем истински вид). Слагаме тестото върху фолиото, придаваме му форма на салам и го завиваме на стегнато руло. Оставяме го в хладилника поне за няколко часа, за да се стегне добре. 
  5. След като отстраним фолиото от сладкиша, го овалваме добре в пудра захар. 
  6. Поднасяме нарязан на тънки филийки.