Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене

Продукти

  • 200 г череши
    (или сладко от череши)
  • 120 г кокосови стърготини
    , обезмаслени
  • 100 г крема сирене
  • 400 г кондензирано подсладено мляко
  • 150 г масло
    , разтопено
  • 250 г какаови бисквити
  • шоколадов ганаш:
  • 100 г сметана
  • 100 г шоколад

Начин на приготвяне

  1. Смесваме бисквитите и маслото, и ги разстиламе върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Сместа притискаме леко, за да се получи твърда основа. Поставяме тавичката във фризер за 30 минути да стегне. 
  2. За шоколадовия ганаш: Загряваме сметаната. След като заври я отстраняваме от котлона и добавяме шоколада при непрекъснато бъркане с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади, но на стайна температура, за да може да се залее сладкиша.
  3. С миксер разбиваме крема сиренето и кондензираното мляко за около 10 минути на висока степен. След това добавяме кокоса и черешите, и разбъркваме на ръка. Разпределяме равномерно в тавата върху бисквитената основа и заглаждаме. Поставяме в хладилник за 2-3 часа да стегне. 
  4. След това го заливаме с шоколадовия ганаш и го оставяме отново да стегне в хладилника.