Close search

Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура

5.0
от общо 126 глас
Време: 4 ч.
Ниво: средно
Порции: 10

Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура photo-credit Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. 
  2. Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно. 
  3. След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
  4. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята  на 180 градуса, около 45 минути.
  5. За глазурата: разбиваме добре Филаделфията и маслото. След това, бавно добавяме пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
  6. Готовия сладкиш намазваме с крема, поръсваме с натрошените бадеми и оставяме в хладилник за около 3-4 часа. 
  7. По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK