Сладкиш с орехи

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.ч. орехи
    натрошени
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 125 г масло
    разтопено
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 жълтъка

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес. 
  2. След това, последователно прибавяме маслото, киселото мляко с угасената в него сода, и брашното. 
  3. Отново разбиваме с миксер, но на по-бавна степен. Добавяме орехите и канелата, разбъркваме внимателно. 
  4. Когато получим напълно хомогенна смес, я изсипваме в предварително намаслена и набрашнена тавичка. Печем на 200 градуса, около 30 минути. 
  5. По желание, преди сервиране  гарнираме с малко топинг карамел и сладолед.