Сладкиш с течен шоколад

Продукти

  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 5 с.л. какао
  • 2 ч.ч. кисело мляко
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 100 г лешници
  • 1 пак. ванилия
  • 450 г течен шоколад

Начин на приготвяне

  1. Смесваме содата с киселото мляко.
  2. Разбъркваме заедно брашното, какаото и захарта.
  3. Отделно разбиваме киселото мляко с олиото и добавям сухата смес, като непрекъснато разбъркваме силно. Добавяме ванилията и отново разбъркваме.
  4. Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тава, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  5. Когато сладкишът се изпече (около 45 минути), го оставяме да се охлади. След това го намазваме обилно с течен шоколад и декорираме с лешниците.