Сладкишът на мама

Продукти

  • 4 с.л. какао
    натурално
  • 1 бакпулвер
  • 2 с.л. вода
  • 6 с.л. бяло вино
    или коняк
  • 4 яйца
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 250 г масло

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото с половината от захарта, прибавяме виното и какаото. 
  2. Слагаме сместа на котлона да заври.
  3. Тази смес разделяме в две чаши. Едната чаша оставяме да изстине.
  4. В отделен съд слагаме четирите яйца и ги разбиваме с останалата захар, брашното с бакпулвера, водата и останалата една чаша шоколадова смес.
  5. Печем около 30-40 минути, на 180 градуса.
  6. След като изстине сладкиша, го намазваме с останалата чаша шоколадова смес.