Close search

Сладолед от тиква с канела

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Сладолед от тиква с канела photo-credit Вкусен есенен сладолед от тиква

Продукти

Начин на приготвяне

1. Затопляме млякото, захарта и щипка сол в тенждерка. Разбъркваме жълтъците в отделна купа.

2. Разбъркваме с телена бъркалка около половината от топлото мляко в жълтъците, като се бъркаме непрекъснато.

3. Изсипваме затоплените жълтъците обратно в тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато, за да не загори. Ако имате термометър, температурата на сместта не трябва да надвишава 71º-76ºC.

4. Когато сместта се сгъсти, добавяме сметаната, сваляме от огъня и прецеждаме през цедка и слагаме сместта на ледена баня, за да се охлади. Разбъркваме с блендер пюрето от тиквата, кафявата захар, ванилията, канелата, джинджифила, индийското орехче и рома.

5. Слагаме във фризера да се замрази, като сместта се разбърква често, преди да стегне. Препоръчително е да използвате машина за сладолед.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK