Солен кекс със сирене и риган

Продукти

  • 200 г сирене , натрошено
  • 200 г заквасена сметана
  • 5 яйца
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0,5 ч.л. риган

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large solen keks sas sirene i rigan

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата с миксер и към тях добавяме натрошеното сирене и сметаната.
  2. Разбиваме отново и добавяме пресятото с бакпулвера брашно и ригана. 
  3. Разбъркваме до получаването на кексово тесто. При необходимост добавяме още малко брашно. 
  4. В правоъгълна форма за кекс поставяме хартия за печене и в нея изсипваме полученото тесто.
  5. Поставяме в предварително загрята на 180 градуса и печем около 45-50 минути.