Close search

Солен пай

5.0
от общо 126 глас
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Солен пай photo-credit Солен пай

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.
  2. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.
  3. Замесваме гладко тесто и оставяме да втаса, до удвояване на обема си.
  4. Вече готовото тесто го разточваме и полагаме в тава като краищата да излизат от тавата.
  5. За плънката: нарязваме чери доматите и сушените домати на половина. Настъргваме пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките нарязваме на средно големи кубчета. Смесваме ги с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусяваме със солта, белия пипер и зехтина.
  6. Вече готовата плънка полагаме в тестото и завиваме краищата на тестото към средата.
  7. От горе слагаме зелени туршиени домати.
  8. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  9. Преди сервиране, гарнираме с настъргано бяло сирене.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK