Close search

Солени и сладки бутер хапки

4.0
от общо 130 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Солени и сладки бутер хапки photo-credit Подходящи както със следобедното кафе, така и за закуска солени и сладки бутер хапки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разточваме бутер тестото леко, върху поръсения с малко брашно плот. 
  2. Намазваме с разбитото яйце. 
  3. Разделяме на 2 части. Едната половина от тестото поръсваме със сол, а другата със захар. 
  4. За да различаваме солените от сладките хапки, двете теста изрязваме с различни формички.
  5. Хапките печем в предварително загрята фурна, на около 200 градуса. 
  6. По желание тестото за солените хапки може да поръсим и със зърна ким, белено слънчогледово семе или сусамово семе, а за сладкото тесто - захарта може да смесим с малко канела или ванилия.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK