Спагети "Карбонара"

Продукти

  • сол на вкус
  • 200 мл сметана
  • 2 жълтъка
  • черен пипер на вкус
  • 40 мл зехтин
  • 150 г сирене "пармезан"
  • 1 пакет спагети
  • 300 г пушен бекон

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large spageti karbonara

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.