Спагети с черни и бели миди

Продукти

  • 0,5 кг. скариди измити и почистени
  • 1,5 ч.ч. бяло вино
  • 2 домата
  • 1 пак. спагети
  • 20 г зехтин
  • 250 г бели миди измити
  • 250 г черни миди измити
  • 100 г калмари измити и почистени
  • 1 с.л. морска сол
  • 1 с.л. черен пипер прясно смлян

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large spageti s cherni i beli midi

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
  2. Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Почистваме и нарязваме доматите. Слагаме ги за минута в зехтина. Добавяме виното, скаридите, калмарите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
  3. Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
  4. По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз или босилек.