Стек с малинов сироп и лайм

Продукти

  • 400 г телешко или свинско филе, нарязано на стекове
  • 1 лайм
  • 80 мл червено вино
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. малинов сироп
  • 0,5 ч.л. босилек
  • 0,5 ч.л. мащерка
  • 3 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 24 ч. и 30
Ниво: средно

Large stek s malinov sirop i laym

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме месото.
  2. В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
  3. Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
  4. Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
  5. Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
  6. Измиваме и изцеждаме лайма на сок. 
  7. След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поливаме с лайма.