Супа от аспержи

Продукти

  • 1 ч. мляко
  • 1 щипка бял пипер
  • 1 стрък пресен босилек
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 1 пилешки бульон
  • 25 г краве масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч. сметана за готвене
  • 1 ч.ч. крутони
  • 1 глава лук
  • 2 стръка див лук
  • 500 г пресни аспержи

Време: 40
Ниво: лесно

Large supa ot asperzhi

Начин на приготвяне

1. Задушаваме лука с подправките в зехтина. Добаявме разтворения в 500 мл гореща вода бульон, както и почистените и нарязани аспержи. 

2. Сваряваме до готовност и сваляме от огъня. Пасираме супата и добавяме сметаната, разбита с млякото. По желание можем да добавим и един жълтък. Накрая добавяме и бучката масло и оставяме да се разтопи.

3. Декорираме със ситно нарязан див лук и крутони и листенце пресен босилек.