Close search

Супа от коприва

4.5
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Супа от коприва photo-credit Вкусна и полезна супа от коприва

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме копривата и я попарваме във вода за 10 минути. 
  2. Изцеждаме я и я оставяме да се охлади. Накълцваме я на ситно.
  3. Измиваме и нарязваме на ситно пресния лук и морковите, и ги задушаваме в сгорещените масло и олио.
  4. След 5-10 минути ги заливаме с около 3 литра вряла вода и като кипне, добавяме копривата и изчистения и измит ориз.
  5. Варим още 15-20 минути и снемаме от огъня.
  6. Киселото мляко, жълтъците на яйцата и брашното разбиваме добре и към тях бавно доливаме малко от бульона от супата.
  7. Сместа прибавяме към супата и разбъркваме добре.
  8. По желание сервираме с препечено хлебче и малко сирене.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK