Close search

Супа от лапад

3.3
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Супа от лапад photo-credit Свежа супа от лапад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязвате на ситно лука и морковите и ги слагате да се запържат леко в нагорещено олио. 
  2. Почиствате добре листата лапад, като отстранявате дръжките и по-дебелите „жили“ от листата, след което го нарязвате и го добавяте към морковите и лука, за да се задуши. Към края на задушаването, прибавяме и червения пипер.
  3. Прибавяме зеленчуковия бульон, разтворен в около 1,5 л гореща вода, сол и черен пипер на вкус, а след като поври 10-тина минути и измитият ориз/фидето и оставяте супата да поври до тяхното сваряване (още около 10-15 минути). 
  4. След това свалете тенджерата от котлона и изчакайте супата да изстине. 
  5. Разбийте добре яйцето и киселото мляко. След като супата от лапад е поизстинала, отделяте няколко черпака бульон от нея и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце, като разбърквате старателно. След това я добавете бавно и внимателно в цялата супа. Разбъркайте внимателно и сервирайте.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност