Супа от пилешки дреболии

Продукти

  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 50 г масло
  • 1 морков
  • 70 г ориз
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 500 г пилешки дреболии
  • за застройката:
  • 150 г кисело мляко
  • 1 яйце
  • 10 мл лимонов сок
    прясно изцеден

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и поставяме в тенджера дреболиите (без дробчетата). Заливаме ги с посолена вода и ги слагаме да врят на тих, огън заедно с нарязаният лук.
  2. След като поомекнат, прибавяме дробчетата, оризът и нарязаните домати.
  3. В тиган разтапяме маслото. Добавяме нарязаният морков и задушаваме.
  4. След което прецеждаме мазнината и прибавяме към супата. 
  5. Оставяме да се вари още 5 минути и застройваме с разбитото яйце, киселото мляко и лимоновия сок.
  6. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
  7. Оставяме супата поври още 2-3 минути, след което я сваляме от котлона.