Close search

Супа от сьомга и скариди

4.0
от общо 130 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Супа от сьомга и скариди photo-credit Супа от сьомга със скариди и индийско орехче

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В 1,5 - 2 л. студена вода слагаме всички почистени и нарязани на дребно зеленчуци да се сварят добре. Щом хубаво омекнат отделяме половината от тях (заедно с част от водата) и ги пасираме. Добавяме ги към другата част от зеленчуците. Разбъркваме добре.  
  2. Връщаме тенджерата обратно на котлона и пускаме почистените скариди и парченцата сьомга. 
  3. Овкусяваме със солта, черния пипер, карамфила и индийското орехче. Разбъркваме леко.
  4. Оставяме да покъкри за 15-тина минути.
  5. По желание при сервиране, може да добавим малко готварска сметана и да украсим с няколко скариди.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK