Суши в купа с пиле сукиаки

Продукти

  • 320 г пилешко филе
  • 4 с.л. захар
  • 4 яйца
  • соев сос
  • 50 гр. червена чушка камба
  • 50 гр. краставица
  • 600 гр. ориз за суши (сготвен)
  • 1 с.л. картофено или царевично нишесте
  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 7 с.л. соев сос зa пържене
  • 2 листа водорасли нори
  • кресон
  • 1 с.л. пречечено сусамово семе

Време: 30
Ниво: лесно

Large kikkoman 2

Начин на приготвяне

1. Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки, около 2-3 мм, кръгчета. Нарязваме чушката на лентички и ги овкусяваме и двете със соев сос.

2. Разбиваме яйцата и заедно със захарта и соевия сос ги изпържваме в незалепващ тиган без олио, без да ги бъркаме.

3. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе, след което го нарязваме на дебели 5-6 мм парчета. Оваляме ги в картофеното нишесте. Загряваме олиото в тиган и ги пържим от двете страни.

4. Наливаме соевия сос за пържене и продължаваме да готвим докато се карамелизират. Нарязваме водораслите нори на малки парченца.

5. Сервираме порциите като пълним подходяща купа със суши ориз. Отгоре поставяме част от яйцата, чушката, краставицата и пилето. Поръсваме със сусам и кресон.