Close search

Свински карета на тиган със сметанов сос и зелен пипер на зърна

5.0
от общо 127 гласа
Време: 25
Ниво: средно
Порции: 4
Сервирай с 11 1020d7900f79fe81c6e34b8aaafaa3a79da015e7390b7c2699bef6a4285c3495 Червено вино

Свински карета на тиган със сметанов сос и зелен пипер на зърна photo-credit Ароматни свински карета

Начин на приготвяне

1. Нарязваме каретата на шайби, с дебелина 1,5 см, намазвме ги с олио. Запичаме ги на тиган по 2 минути от страна и ги оставяме да се задушат в малка тенджерка.

2. Разтопяваме маслото в същия тиган, добавяме ситно нарязния чесън, мащерка и зелен пипер на зърна, Запържваме го за около 1 мин. Сваляме от котлона и добавяме сметаната за готвене. Намаляваме котлона и връщаме тигана, докато сметаната леко започне да се сгъстява. Внимаваме да не завира силно и да не се пресече.

3. Задушаваме зеленчуците с масло, сол и малко вода за около 5 минути.

4. Сервираме каретата, като ги посоляваме и заливаме със соса. За гарнитура слагаме от задушените зеленчуци.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност