Свински кебап с ориз

Продукти

  • щипка смлян кимион
  • щипка риган
  • 1 к.ч. ориз
  • дафинов лист
  • магданоз
  • 1 к.ч. бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 400 мл вода
  • 400 гр домати от консерва
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 700 гр свинска плешка
  • 1 лимон
  • 25 гр масло

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large svinski kebap s oriz

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме месото на кубчета. В дълбока купа слагаме кубчетата месо, червения пипер, черния пипер, кимион, дафинов лист, сол, риган и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 30 мин. да се маринова.

2. Задушаваме ситно нарязания лук и смачканите скилидки чесън със зехтин и малко вода. Добавяме месото и запържваме. След като месото се зачерви, добавяме бялото вино. Оставяме да изври. Добавяме и нарязаните домати. Доливаме 400 мл гореща вода или зеленчуков бульон. Оставяме да се вари на слаб огън около 30 мин. до готовност на месото. Добавяме още гореща вода, ако се налага.

3. В отделен съд сваряваме ориза и го прецеждаме. Добавяме маслото и настъргана кора на един лимон. Сервираме като гарнитура. По желание поръсваме и с пресен магданоз.