Свински котлет с гъбен сос

Продукти

  • 50 г масло
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 100 мл бульон
    пилешки
  • 350 мл бяло вино
  • 3 с.л. брашно
  • 1 глава лук
  • 4 бр. свински котлети
  • 240 г гъби
    - печурки

Начин на приготвяне

  1. Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.
  2. Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон. 
  3. Сосът ври до получаване на желаната гъстота. 
  4. При сервиране котлетът се залива с още топлия сос и се гарнира със свежа салата.