Close search

Свински шишчета с марокански подправки

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Свински шишчета с марокански подправки photo-credit Ароматни свински шишчета

Продукти

Начин на приготвяне

1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме подправката "Рас ел Ханут", зехтин и объркваме добре.

2. В блендер разбиваме ситно нарязания магданоз на пюре, заедно с лимона, чесъна, сол и малко зехтин.

3. Загряваме грил-тиган и запичаме шишчетата до златисто. Сваляме ги от котлона и подправяме със сол и черен пипер. Сервираме с дресинга от магданоз върху арабска питка.

4. По желание за гарнитура можем да опечем глава лук, разрязана на две,  която да овкусим с подправките.

Подправката "Рас ел Ханут" можете да намерите в специализираните магазини - zoya.bg 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK