Свинско филе на скара със зеленчуци

Продукти

  • 1 кг. свинско филе
    , нарязано на филийки
  • 2 с.л. лук
    на прах
  • 2 с.л. листа мащерка
    , изсушени
  • 1 ч.л. чесън
    на прах
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио
    или масло
  • 2 червени чушки
    , нарязани на парчета
  • 16 стръка зелен лук
    , нарязан диагонално
  • 2 стръка копър
    , нарязан на ситно
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нагряваме барбекю или скара на дървени въглища.
  2. В малка купа смесваме лука на прах, мащерката, чесъна, черния пипер и сол на вкус.
  3. С получената смес натриваме добре месото и веднага го поставяме върху сгорещената скара.
  4. Покриваме месото с капак или грил и го оставяме така 15 до 20 минути, обръщайки го да се изпече от двете страни.
  5. През това време загряваме маслото в тиган и изпичаме зеленчуците.
  6. Нареждаме месото в подходяща чиния, като поставяме зеленчуците по средата. Сервираме.